Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Ton subsidie beschikbaar voor 75 jaar bevrijding

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: donderdag 6 juni 2019 09:13

Foto: aankomst Canadezen in De Lier - mei 1945 - bron Historisch Archief Westland


Organisaties, inwoners en bedrijven in Westland kunnen subsidie aanvragen voor de viering van 75 jaar bevrijding. Mede dankzij een schenking van Fonds 1818 is bijna 120.000 euro beschikbaar.

Voor het aanvragen van de subsidie gelden voorwaarden. Zo moeten activiteiten gericht zijn op een of meerdere leeftijdsgroepen en generaties, ze moeten educatief zijn en vernieuwend.

Subsidieaanvragen moeten voor 1 juli bij de gemeente Westland binnen zijn. Daarna kunnen organisaties ook een subsidie van de provincie krijgen. Hier vind je meer informatie.

Nederland viert volgend jaar 75 jaar bevrijding. Ook de gemeente Westland zelf zal activiteiten organiseren. Zo wordt gedacht aan een fiets- of wandelroute langs oorlogsverleden in de gemeente. Dat vertelde cultuurwethouder Piet Vreugdenhil eerder dit jaar bij de presentatie van het boek 'Het Westland en de Atlantikwall'. In het gemeentehuis aan de Verdilaan was al een expositie te zien over het dagelijks leven in de Tweede Wereldoorlog.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS