Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Trekschuit tussen Maassluis en Delft keert terug

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: dinsdag 6 november 2018 17:27


Vroegere tijden gaan herleven op het water tussen Maassluis en Delft. De trekschuit keert namelijk terug. De historische scheepswerf Zorg en Vlijt (in oprichting) gaat een schuit van het model snik bouwen. De bedoeling is dat men in de loop van volgend jaar volgens een dienstregeling kan instappen vanaf de Veerstraat in Maassluis.

De trekvaartroute tussen Maassluis en Delft werd in 1645 in gebruik genomen om het vervoer tussen de plaatsen te versnellen en te verbeteren. Het duurde namelijk vier uur voordat men vis uit de haven van Maassluis in Delft kreeg en dat moest toch echt sneller kunnen. Door de trekschuit werd die tijd gehalveerd.


Er zijn nog diverse elementen langs de route die herinneren aan de tijd van weleer. Zo zijn er bruggen langs de route waarvan de leuning tot aan de grond loopt en zijn er op sommige plekken weer zogeheten rolpalen neergezet, zodat men gemakkelijker de bocht door kon.

Donderdagavond worden de plannen tot nu toe bekend gemaakt tijdens een historische avond in Theater Koningshof.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Cultuurweb
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS