Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Tuinderij niet brandveilig; inperking van activiteiten

Door: Nelleke Arnout

Gepubliceerd op: vrijdag 5 oktober 2018 15:55

Foto: WOS Media


Activiteitenlocatie De Tuinderij in De Lier voldoet niet aan de eisen op het gebied van brandveiligheid, blijkt uit onderzoek van de gemeente Westland. Tot het bedrijf diverse aanpassingen heeft gedaan, mag het maximaal 50 mensen tegelijkertijd ontvangen, heeft de gemeente bepaald. Verder ontbreekt er een horecavergunning.

De maatregelen die genomen moeten worden, zijn onder andere het aanpassen van de brandmeldinstallatie en het impregneren of verwijderen van diverse versieringen. Ook moeten vluchtwegen worden aangepast. Het bedrijf laat weten zo snel mogelijk te willen voldoen aan de veiligheidseisen. Wanneer het bedrijf zich niet aan de beperkingen houdt, volgen er boetes.


De inperking van het aantal gasten tegelijkertijd heeft gevolgen voor geboekte feesten en partijen. "Op dit moment doen wij er alles aan om onze gasten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn en waar mogelijk een alternatief te bieden," laat De Tuinderij weten. Voor buitenactiviteiten als de Solextour verandert er niets.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Cultuurweb
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS