Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Tweede knipdag rupsennesten bij Ter Heijde nodig

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: dinsdag 27 februari 2018 20:38

Foto: Boudewijn Vermeer


Er bevinden zich in het duingebied bij Ter Heijde dermate veel nesten van bastaardsatijnrupsen, dat er op zaterdag 10 maart een tweede knipochtend wordt gehouden. Dat heeft de afdeling Delfland van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV) dinsdagavond bekendgemaakt.

Bastaardsatijnrupsen zorgden in de afgelopen zomers op toegangspaden en op het strand voor een grote, irritante plaag. De brandharen van dit insect zorgden bij strandbezoekers voor heftige jeuk en uitslag. De overlast van de rupsen is in de periode mei-juli en niet in de periode dat er geknipt wordt.


"De eerste knipdag op 17 februari was een succes, echter er waren nog veel meer winternesten aanwezig", meldt de KNNV.
 
De nieuwe knipdag op zaterdag 10 maart is van 9.30 tot 12.30 uur. Er kunnen maximaal 40 mensen deelnemen. Aanmelding is noodzakelijk via afdelingDelfland@knnv.nl. Meer informatie via telefoonnummer 06 - 33 00 17 42.

Wie mee wil doen, dient nauwsluitende kleding aan te trekken en stevige schoenen te dragen. Voor koffie, handschoenen en gereedschap wordt gezorgd. Jongeren tussen 12 en 16 jaar mogen meedoen onder begeleiding. 

Bij regen gaat de knipochtend niet door.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
's-Heeren Loo
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS