Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Vaarroute tussen Den Haag en Westland blijft open

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: vrijdag 12 april 2019 11:59


De Korte- of Reijnerwatering, de vaarroute tussen Den Haag en Westland, blijft open. Dat is de uitkomst van een proef die het Hoogheemraadschap van Delfland de afgelopen twee jaar heeft gehouden. Wel zijn er beperkingen om de ecologie in het water te beschermen.

Zo is het water van 15 april tot 15 juni gesloten voor al het vaarverkeer, zodat de vegetatie kan aangroeien tot robuuste waterplanten. In de periode daarbuiten is de watergang alleen toegankelijk voor vaarverkeer van Den Haag naar Westland. Er geldt een snelheidsbeperking van 4 kilometer per uur.

De watergang begint bij de Zweth in Wateringen en loopt langs de Haagse wijk Wateringse Veld en de Strijpkade naar de binnenstad van Den Haag. Het water verbindt grofweg de vaarrouteknooppunten 13 met 78. Over het openstellen van de Korte- of Reijnerwetering is jarenlang gediscussieerd door gemeenten, vaarrecreanten en bestuurders binnen het Hoogheemraadschap van Delfland.


Vaarverkeer dat vanuit Westland naar Den Haag wil, kan varen via Delft en de Vliet. Omwonenden en ondernemers met een ontheffing kunnen wel in twee richtingen varen.

Het hoogheemraadschap gaat wel door met het verzamelen van gegevens over de waterkwaliteit. Het schap zegt alsnog in te zullen grijpen als de ecologie achteruit gaat.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Cultuurweb
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS