Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Vader en zoon veroordeeld voor mensensmokkel

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: maandag 25 november 2019 11:36


De rechtbank in Rotterdam heeft een vader en zoon uit Duitsland onlangs veroordeeld tot gevangenisstraffen van vier en zes maanden, omdat zij probeerden twee personen uit Vietnam met de veerboot van Hoek van Holland naar Groot-Brittannië te smokkelen. Dat deden zij volgens de rechtbank uit 'winstbejag', de smokkel zou hen namelijk 300 euro opleveren.

De twee werden op 17 juni betrapt bij de kaartverkoop van Stena Line. Met Duitse paspoorten probeerden ze kaartjes te kopen voor de Vietnamezen. Zij leken echter totaal niet op de foto, waarna de Koninklijke Marechaussee werd gewaarschuwd.

Een man uit Hongarije moest zich eveneens voor de Rotterdamse rechtbank verantwoorden voor mensensmokkel. Hij probeerde op 6 mei dit jaar een Albaniër met de ferry naar de overkant te brengen, in ruil voor 1.000 Britse pond. Ook hij werd echter gesnapt bij de kaartverkoop. De rechter legde hem een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden op.

In Hoek van Holland zijn in de eerste zes maanden van dit jaar 220 vreemdelingen ontdekt die illegaal de oversteek naar het Verenigd Koninkrijk probeerden te maken.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS