Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Van Ruijven: bang dat WK door coronavirus niet doorgaat

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: zondag 23 februari 2020 11:44

Foto: Archieffoto HVHW


Lara van Ruijven weet niet welke gevolgen de uitbraak van het coronavirus heeft voor het WK Shorttrack, dat volgende maand wordt gehouden in de Koreaanse hoofdstad Seoul. "Ik hou mijn hart vast", zegt de 27-jarige Naaldwijkse in gesprek met WOS Sport.

Het virus brak in december vorig jaar uit in China, maar breidt zich inmiddels ook uit naar andere landen in Azië en zelfs Europa. In China is inmiddels al een tennistoernooi dat in april zou plaatsvinden afgelast. Het is niet duidelijk welke evenementen zullen volgen.

Van Ruijven is regerend wereldkampioene op de 500 meter en mag in Seoul haar titel verdedigen, als het toernooi doorgaat. "We volgen alle ontwikkelingen", zegt de Westlandse. "Ons trainingskamp in Japan is ook al afgezegd, dus we gaan gelijk door naar Korea. Althans, we hopen dat we daar nog naartoe mogen."

"Ik ben echt bang dat het niet doorgaat", vervolgt Van Ruijven. "Maar vooralsnog hebben we alleen maar goed nieuws. We trainen dus door en gaan er vanuit dat het wel doorgaat."

Van Ruijven weet niet of het toernooi eventueel kan worden verplaatst naar een ander land. "Ik heb geen idee hoe of dat kan op zo'n korte termijn of dat het gewoon wordt overgeslagen. Dat wordt bij de internationale bod ISU geregeld. We moeten afwachten."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS