Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Vanaf woensdag nieuwe situatie op Zwartendijk/Grote Achterweg

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: zaterdag 19 oktober 2019 09:16

Foto: Google Streetview - De rode vlakken worden afgezet


Automobilisten moeten vanaf komende woensdag (23 oktober) rekening houden met een gewijzigde verkeerssituatie op het kruispunt van de Zwartendijk met de Grote Woerdlaan en Grote Achterweg in Naaldwijk. Dat is te lezen op borden die langs de weg zijn geplaatst.

De uitvoegstrook op de Zwartendijk en de voorsorteerstrook op de Grote Woerdlaan worden afgezet. Op die manier moet het zicht op de T-splitsing worden verbeterd en daarmee een einde komen aan de vele ongelukken.

Het kruispunt is vooral voor bestuurders komend vanaf de Grote Achterweg zeer onoverzichtelijk. Afslaand verkeer zorgt ervoor dat niet duidelijk is of er nog andere auto's aankomen. Bovendien moet ook nog rekening worden gehouden met (brom)fietsers op het fietspad. Daardoor staan automobilisten zeker in de spits geruime tijd te wachten en nemen ze soms (onbewust) risico's. In de afgelopen vijf jaar blijken op deze plek dertien ongevallen te zijn gebeurd, waarbij twaalf mensen gewond zijn geraakt.

Dankzij de maatregelen kunnen bestuurders zich beter per rijrichting op het kruisend verkeer concentreren. Bovendien gaat de snelheid op de Zwartendijk en Grote Woerdlaan hiermee omlaag, omdat er nog maar één rijstrook is. "Het gevolg hiervan is dat de doorstroming mogelijk vermindert en het risico op kop-staartongevallen toeneemt", zei wethouder Pieter Varekamp eerder. "Dit effect zal worden gemonitord."

Lange termijn
Op de lange termijn wordt het kruispunt mogelijk omgetoverd tot 'voorrangsplein', een kruispuntvariant, waarbij de voordelen van een rotonde en van een voorrangskruispunt worden gecombineerd. Dit project moet nog wel worden uitgewerkt. De reconstructie begint niet voor 2021.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS