Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Vandaal breekt in en maakt puinzooi in auto's 's-Gravenzande

Door: Nelleke Arnout

Gepubliceerd op: dinsdag 12 juni 2018 16:36

Foto: -Chantal Graff-Rietdijk


Een vandaal heeft flink huisgehouden in diverse auto's in 's-Gravenzande in de nacht van zondag op maandag. Hij is bij zeker zes auto's in verschillende straten naar binnen gegaan, om daar vervolgens een enorme bende te maken. Daarbij heeft hij vrijwel niets buit gemaakt.

Hij is onder andere langs geweest bij Chantal Graff-Rietdijk. Ze schrijft op Facebook: "11 juni 2018, 04:15 uur, Minstreelhof ‘s-Gravenzande. Diverse auto’s overhoop gehaald. Niks gestolen. Geen schade. Wat is hier de lol van?" Bij het bericht staan wat foto's en een video. Daarop is te zien hoe een man zijn fiets parkeert, rustig de auto van Graff-Rietdijk - die niet op slot stond - open doet en doorzoekt, en daarna weer verder fietst.

Graff-Rietdijk ontdekte de 'inbraak' toen ze de buurman tegenkwam nadat ze haar kinderen naar school had gebracht. "'M'n hele auto is overhoop gehaald!' zei de buurman, die ook zijn auto niet op slot had staan. Toen ik daarna mijn eigen auto ging checken, trof ik een gigantische bende aan." Maar iets van waarde heeft hij niet meegenomen, volgens haar. "Ik snap er niets van, er lagen echt dingen van waarde in. Het leek wel of hij op zoek was naar iets, maar hij heeft niets meegenomen. Misschien was hij op zoek naar drugs?"

Als ze de post deelt op Facebook volgen er al snel reacties. De vandaal is ook langs geweest aan de Sluiswachterstraat, Staalvisserstraat, Valkenierstraat, Hoflaan en de Zeilmakersstraat. Ook daar heeft vooral een enorme bende gemaakt, maar ook wat kleine dingetjes gestolen. Zo werd in de Sluiswachterstraat een cadeaubon en wat kleingeld buitgemaakt, en aan de Hoflaan werden wat dollars uit een portemonnee gepakt. Graff-Rietdijk: "Ik sprak een vrouw van verderop, ze was net een weekend weggeweest. Daar heeft 'ie de hele weekendtas overhoop gehaald. Haar strings hingen in de bosjes."

Graff-Rietdijk heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie en roept in haar Facebook-bericht andere slachtoffers op hetzelfde te doen. Bekijk hieronder de camerabeelden. 


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
DON Feestweek
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS