Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Vandalisme aan Maassluise schoolgebouwen neemt af

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: zondag 22 maart 2020 12:17

Foto: Tom van Bemmel


Het aantal schademeldingen aan schoolgebouwen in Maassluis is in 2019 flink afgenomen ten opzichte van 2018. Waren er in 2018 nog 49 schademeldingen, een jaar later waren dat er nog maar 25. Dat blijkt uit de beantwoording van vragen van Maassluis Belang. Die partij maakt zich zorgen over het vandalisme aan basisscholen in de stad.

Het Maassluise college van burgemeester en wethouder laat echter wel weten dat er ook een uitzondering is op de dalende trend: basisschool de Groene Hoek. En ook bij de Montessorischool is er twee keer in twee weken ruitbreuk gepleegd.

Met de Groene Hoek is overleg geweest naar aanleiding van de inbraken vorig jaar. Er is gesproken met de directeur en de voorzitter van het schoolbestuur over maatregelen tegen het vandalisme. De gemeente heeft tijdelijk een mobiele camera geplaatst bij de Groene Hoek en Panta Rhei.

Maassluis Belang vroeg om oplossingen voor het probleem. Volgens het college mogen schoolbesturen camera's ophangen om hun eigendom te beschermen. Wel moet voor iedereen duidelijk zijn dat er sprake is van cameratoezicht.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS