Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Veel belangstelling voor zonnepark Maassluis

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: donderdag 21 maart 2019 17:32

Foto: WOS Media


Het nieuwe zonnepark op bedrijventerrein De Dijk kan op veel belangstelling rekenen. Al voor de opening, die donderdagmiddag werd gedaan door wethouder Gerard van der Wees, is al 75 procent van de 853 panelen verkocht, meldt de exploitant, energiebedrijf Vrijopnaam.

Particulieren kunnen panelen kopen om op die manier een bijdrage te leveren aan de opwekking van duurzame energie. Doel is om in 2040 tot een energieneutrale gemeente te komen. Met een vermogen van 0,25 Megawatt draagt het park er een klein steentje aan bij.

Er is niet veel zon nodig om energie op te wekken, weet Bas Wijnen, directeur van Vrijopnaam. "We wekken uiteindelijk op met licht. Dus ook op een grijze dag als vandaag is het nog prima."

Inwoners van Maassluis hebben tot 1 mei voorrang bij het kopen van de panelen. Als eigenaar hoef je de panelen niet te onderhouden. Eén keer per jaar maakt het bedrijf de panelen schoon. "En door de hellingshoek gaat het meeste vuil er bij een regenbui wel vanaf."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS