Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Veertigste Furieade gaat van start

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: woensdag 2 oktober 2019 11:48

Foto: Archieffoto


De veertigste editie van de Furieade gaat van start. Het Maassluise stadsfeest begint woensdagmiddag om 14.00 uur met een ouderenmiddag in de Immanuelkerk. Onder meer Shantykoor Die Maeze Sanghers en Rose Irish Dance School geven een optreden en er is een quiz van de Historische Vereniging Maassluis.

Ook aan de kinderen is gedacht. Want woensdagmiddag om 14.00 uur is er ook een voorstelling voor de jongste jeugd in Theater Koningshof: Kikker en het avontuur. De dag erna kan er door ouderen en mensen die minder mobiel zijn, meegevaren worden met zeilschip Zeeland. De vaartocht is inmiddels volgeboekt.

Op donderdagavond komen er schepen binnen op de Noordvliet. De boten blijven tijdens Furieade liggen. Het gaat onder meer om zeilende Westlanders en plezierjachten. Vrijdagochtend worden er klassieke films over Maassluis en het water vertoond in Theater Koningshof en om 16.00 uur gaat de kermis open voor publiek.

De officiële opening is vrijdagavond rond 19.30 uur als de stoomsleepboot De Furie de haven in komt varen. Vervolgens is er een speciale act georganiseerd in de binnenhaven waarbij mysterieuze waterfiguren samen met het toegestroomde publiek de hoofdrol spelen. Kinderen wordt gevraagd een 'visvormige' lampion te maken.

De deejays van 538 On Tour vermaken vanaf 20.30 uur het publiek op het Schanseiland en daar is vanaf 20.45 uur ook het vuurwerk te zien. Tussendoor zijn er ook allerlei kraampjes te bezoeken. Zaterdag opent de braderie vanaf 10.00 uur, zijn er diverse optredens, kun je vaartochten en zelfs een helikoptervlucht maken en is er een shantykorenfestival.

Zondag wordt de jubileumeditie van de Furieade afgesloten met een fietstocht om 09.30 uur, de zondagmiddagbraderie, Lazy Sunday op het Schanseiland, de kermis en een Rondvaart door de Monstersche Sluis.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS