Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Veldkorfballers CKC Maassluis kampioen

Door: Marco Streefland

Gepubliceerd op: zaterdag 12 mei 2018 21:48

Foto: Edwin Sonneveld CKC Maassluis 5


CKC Maassluis heeft het kampioenschap in de tweede klasse G binnengehaald. Dijkvogels heeft plaats twee nog steeds in handen. Valto moet alle zeilen bijzetten om zich zonder p/d-wedstrijd veilig te wanen. ONDO en ODO zijn veilig.

Overgangsklasse B
Valto zal zich in de resterende twee wedstrijden van de competitie proberen veilig te spelen. De Lierse ploeg verloor de uitwedstrijd tegen Unitas/Persfektief. In Harderwijk won de thuisploeg met 18-14. Met nog twee speelronden te gaan staat Valto op de voorlaatste plaats, wat een p/d-wedstrijd betekent aan het eind van het seizoen. De achterstand op nummer zes KVS/Martitiem bedraagt twee punten.

Eerste klasse E
ONDO kan er vanuit gaan dat het weer een seizoen eerste klasse gaat spelen. ONDO verloor weliswaar met 30-17 van koploper Futura, maar zag tot opluchting dat ploegen onder zich punten verspeelden. ONDO staat nu vijfde met elf punten uit twaalf wedstrijden en heeft met nog twee speelronden te gaan vier punten voorsprong op nummer zeven IJsselvogels, dat op de p/d-plaats staat.

Tweede klasse G
In een rechtstreeks duel tegen de enige opponent in de strijd om het kampioenschap bleef CKC Maassluis overeind en wist het de titel in deze klasse te behalen. CKC Maassluis had voorafgaan het duel tegen nummer twee DES drie punten voorsprong en wist dat het de titel binnen had bij winst. Na 70 spannende en zenuwslopende minuten trok CKC Maassluis de overwinning over de streep. Het won de wedstrijd met 22-20. CKC Maassluis behaalde hiermee de dubbel, want het won eerder dit jaar ook de titel in de zaal.

Tweede klasse H
ODO heeft de voorlaatste uitwedstrijd van het seizoen verloren. In Den Haag bleek GKV te sterk voor de Maaslandse formatie. De Haagse ploeg staat twee punten achter op koploper Tilburg. Op de laatste speeldag volgt de ontknoping in een rechtstreeks duel tussen GKV en Tilburg. Aan de Bezuidenhoutseweg won GKV met 24-19.

Derde klasse J
De strijd om de tweede plaats in deze klasse is met nog twee speeldagen te gaan nog open. Dijkvogels verloor van OZC. De koploper won in Maasdijk haar kampioenswedstrijd met 23-20 tegen Dijkvogels. Nummer drie Ventura Sport won wel en is tot op één punt gekomen van Dijkvogels. Volgende week kan de Maasdijkse ploeg de tweede plaats, wat een p/d-wedstrijd betekent, definitief in handen krijgen. Zelf zal het moeten winnen van Gemini en Ventura Sport zal dan moeten verliezen van kampioen OZC. Mocht zowel Dijkvogels als Ventura Sport winnen dan volgt op de laatste speeldag de beslissing met een rechtstreeks duel tussen deze twee ploegen.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Banner Evides
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS