Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Velo op weg naar eerste klasse, Westlandia degradeert

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: zaterdag 8 juni 2019 16:33

Foto: Westlandia-Vitesse Delft via Stefan van Eijk


De zaterdagploeg van Velo is één wedstrijd verwijderd van de tweede promotie in twee jaar. De Wateringers wonnen zaterdag in de halve finale van de nacompetitie voor een plek in de eerste klasse met 1-2 van Sparta.

Velo stond bij rust al met 0-2 voor, maar in de tweede helft brachten de Rotterdammers uit een vrije trap de spanning in de wedstrijd terug. Sparta drong vervolgens aan en ging op jacht naar de gelijkmaker, maar kwam niet meer tot scoren.

In de nacompetitiefinale speelt Velo tegen Vitesse Delft, dat op Sportpark De Hoge Bomen pas in blessuretijd afrekende met Westlandia: 0-1. De Naaldwijkers degraderen daardoor naar de tweede klasse. In Naaldwijk hadden de ploegen veel last van de harde wind. Afgebroken takken die het veld opwaaiden zorgden in de eerste helft voor het voornaamste gevaar in de wedstrijd.

Lyra blijft derdeklasser
Lyra speelt na de zomer, net als het afgelopen seizoen, weer in de derde klasse. Op sportpark De Zweth in De Lier moesten de bezoekers lang wachten op doelpunten, pas halverwege de tweede helft opende tegenstander VVSB de score. Vlak voor tijd maakte Thom Kuijvenhoven de gelijkmaker, waardoor de wedstrijd afstevende op een verlenging. Helaas voor Lyra werd het in blessuretijd toch 1-2.

Alle uitslagen

Nacompetitie eerste/tweede klasse
Westlandia - Vitesse Delft 0-1 (0-0)

Sparta (AV) - Velo 1-2 (0-2)
Yoeri Verbeek, Mick van Elswijk

Nacompetitie tweede/derde klasse
Lyra - VVSB 1-2 (0-0)
Thom Kuijvenhoven


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS