Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Verbreding van activiteiten zorgcentrum De Ark

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: woensdag 6 december 2017 15:14


Zorgcentrum De Ark in Wateringen wordt toch niet verkocht, maar blijft behouden als voorziening voor zorg, welzijn en ontmoeting voor ouderen. Eigenaar Careyn presenteerde deze week een toekomstplan aan bewoners, familieleden en medewerkers.

In het toekomstplan worden 50 zogeheten verzorgingshuisplaatsen in stand gehouden om aan de groeiende vraag naar zwaardere zorg te blijven voldoen en wordt de afdeling 'kleinschalig wonen' met negen plaatsen uitgebreid naar 39 plaatsen. Ook wordt bekeken of een gedeelte van De Ark geschikt kan worden gemaakt voor "het scheiden van wonen en zorg". Dit is een woonvorm voor kwetsbare, maar zelfstandig wonende ouderen met een lichte zorgvraag.

Om het complex ook voor de toekomst betaalbaar te houden, overweegt Careyn om dertig appartementen te verhuren aan een andere zorgaanbieder. Daarover is het bedrijf in overleg met twee partijen.

De Ark kampt met leegstand. Careyn zocht daarvoor een oplossing, maar wil zelf het liefste geen 'stenen' bezitten. Daarom werd een verkoop overwogen. Die is nu dus alsnog van de baan.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS