Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Verdachte branden Maasland en Maassluis komt vrij

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: dinsdag 8 januari 2019 13:38

Foto: Archieffoto


De rechtbank heeft opdracht gegeven voor een aanvullend onderzoek naar een reeks branden in Maasland en Maasluis afgelopen zomer. Een 23-jarige man uit Maasland, die wordt verdacht van de brandstichting, mag dat onderzoek in vrijheid afwachten.

De verdachte zou volgens het Openbaar Ministerie in juni 2018 in zijn woonplaats onder meer brand gesticht hebben in twee vaartuigen. Ook zou hij een deur van een botenloods en een autoband aangestoken hebben, meldt mediapartner Omroep West.

In Maassluis heeft hij, zo meent het OM, een houten bankje en een schutting in brand gezet. De verdachte ontkende eerder bij de politie dat hij de branden had gesticht. Dinsdag tijdens een pro-formazitting bij de Haagse rechtbank zweeg hij.

Zijn advocaat vroeg om schorsing van het voorarrest van de man. Het politieonderzoek naar de branden in Maassluis en Maasland is volgens hem niet goed verlopen, omdat niet duidelijk is geworden of de branden zijn aangestoken.

"Een weggegooide sigaret kan ook de oorzaak zijn," zei de advocaat. Hij verzocht de rechtbank om ook een aanvullend onderzoek te laten uitvoeren. De rechtbank stemde daarmee in. Een expert moet per brand gaan beoordelen wat de oorzaak kan zijn geweest.

Enkelband
De 23-jarige verdachte uit Maasland mag in de tussentijd met een elektronische enkelband de gevangenis verlaten, maar moet wel bij zijn broer in Hoogvliet gaan wonen. Hij mag, zolang hij geen dagbesteding heeft, de woning van zijn broer maar twee uur per dag verlaten. Ook krijgt hij een verbod om in Maasland te komen.

Het OM verzette zich tijdens de zitting tevergeefs tegen de vrijlating van de verdachte en vond een aanvullend onderzoek naar de branden niet nodig.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS