Archief
WOS Media

WOS Media

Verdachte van moord op Maassluise café-eigenaar langer vast

Er is geen DNA van verdachte Michael L. gevonden op de hals van een Maassluise café-eigenaar die op 13 maart dood werd aangetroffen in de woning van L. in Rijswijk. Dat meldt mediapartner Omroep West. Het Openbaar Ministerie denkt dat de 47-jarige Rijswijker de 52-jarige Maassluizer gewurgd heeft.

Na zijn dood is onderzoek gedaan op de hals en de ketting van het slachtoffer. Daarbij werd alleen het DNA van de cafébaas gevonden en niet dat van de verdachte. Die ontkent dat hij hem heeft gewurgd. Volgens L. hadden de twee voor de dood van de Maassluizer een woordenwisseling en zijn ze daarna samen gevallen. Volgens L. viel hij over de rand van het bed en kwam hij terecht op het bovenlichaam van het slachtoffer.

"Het enige wat hij weet, is dat hij is gevallen en mogelijk op zijn keel", zei zijn advocaat. Toen de café-eigenaar stil bleef, nam L. een hand pillen en ging in foetushouding in bed liggen. "Niet de meest passende reactie misschien. Maar hij was in paniek", volgens zijn raadsman.

Volgens het Openbaar Ministerie is de Maassluizer overleden aan een gebroken tongbeen door geweld op zijn hals. De advocaat van L. trok die conclusie in twijfel. "Het NFI kan geen concrete doodsoorzaak noemen." De verdediging leest in het rapport van de patholoog dat het letsel aan de hals van Boel ook door vallen of stoten veroorzaakt kan zijn. "Er zijn zoveel lezingen mogelijk."

De patholoog schrijft in haar rapport dat de cafébaas last had van hartritmestornissen. Maar ook al zou het een hartprobleem zijn geweest, het geweld op de hals zou daarvoor hebben plaatsgevonden, volgens de officier van justitie. "Na zes maanden is nog steeds niet duidelijk of Boel door een misdrijf om het leven is gebracht", zei de advocaat. Hij wilde dan ook dat L. meteen op vrije voeten zou komen en had geen wensen voor verder onderzoek. De rechter gaat daar niet in mee: "Wij zien een stevige verdenking. Uw verklaring is geen verklaring voor het aangetroffen letsel, dat maakt het lastig en geeft te denken."

Over L. wordt een psychologisch en psychiatrisch rapport opgemaakt. Ook wordt een zogenoemd 'milieu-onderzoek gedaan'. Dat rapport zal in november klaar zijn, verwacht de officier van justitie. "Op tijd voor de volgende zitting." Die is binnen drie maanden.

De caféhouder was een bekende in Maassluis. Hij runde 't Smitje bij de Wethouder Smithal. Zijn dood zorgde volgens de officier van justitie voor grote emotie bij alle mensen die hem kenden, niet alleen zijn familie. Na zijn dood werd een stille tocht gehouden. Voor het café werden bloemen gelegd. Ook tijdens de zitting woensdag was een groep van zo'n twintig familieleden en vrienden aanwezig.

Categorieen:
Maassluis Algemeen