Archief

Vergunning Heuls bouwplan geweigerd

Er mogen vooralsnog geen 13 woningen op de locatie van de voormalige garage Wittebrug in Kwintsheul worden gebouwd. Wethouder Snijders moest van de rechtbank voor 7 december een besluit nemen over de door ontwikkelaar Bouhuisen aangevraagde omgevingsvergunning en heeft er voor gekozen om de vergunning nu te weigeren, "omdat de aanvraag niet voldoet aan een goede ruimtelijke onderbouwing". Snijders schrijft dit in een memo aan de raadscommissie Ruimte.

Het bouwplan houdt de gemoederen in Kwintsheul al geruime tijd bezig. Zo zag werkgroep De Heulse Aanpak de patiowoningen, die overigens door de gemeentelijke welstandscommissie waren goedgekeurd, langs de Kerkstraat niet zitten. Dat zou de dorpse entree van Kwintsheul teniet doen. Bouhuisen probeerde daarna de kou uit de lucht te halen door schuine daken op de woningen langs de Kerkstraat te tekenen. Maar nu bleven de direct omwonenden dwarsliggen.

Wethouder Snijders laat weten dat hij er met de ontwikkelaar, die bij de rechtbank in beroep was gegaan tegen het uitblijven van een vergunning, niet uitkwam om toch in een later stadium een besluit over de vergunningaanvraag te nemen. Omdat er over diverse zaken nog geen overeenstemming is en er ook nog geen anterieure overeenkomst is (daarin worden onder meer afspraken gemaakt over door de gemeente te maken kosten) ziet hij zich genoodzaakt de aanvraag af te wijzen.

Desgevraagd zegt een woordvoerder van Bouhuisen dat de tijdsplanning van het project, dat ook met de gemeente is afgesproken, nu wel in het honderd dreigt te lopen. Maar hij wil niet inhoudelijk op de beslissing van de wethouder reageren. "Eerst willen we onderzoeken welke stappen we nu kunnen en moeten nemen."

Categorieen:
Politiek