Archief
Archief Google Streetview

Archief Google Streetview

Vergunning voor huisvesting arbeidsmigranten aan Kijckerweg

In het leegstaande kantoorpand aan de Kijckerweg 105 in De Lier mogen voor een periode van maximaal tien jaar zestien arbeidsmigranten worden ondergebracht. Dat heeft het college van B en W van Westland deze week besloten. De vergunning wordt verleend aan de Looije Groep, een verpakkingsbedrijf op Honderdland in Maasdijk.

Het betrokken pand - waarin voorheen het verzekeringsbedrijf Muller/Dame Assurantiën was gehuisvest - zal intern worden verbouwd naar acht tweepersoons-slaapverblijven met gedeelde voorzieningen. Op het eigen terrein zijn parkeerplaatsen aanwezig.



Spreiding

Gelet op alle bestaande huisvesting van arbeidsmigranten en actuele initiatieven draagt deze locatie bij aan een goede spreiding, stelt het college van B en W. "Er is nog geen sprake van een locatie van huisvesting van arbeidsmigranten bij de kern De Lier." Ook wordt opgemerkt, dat het vanwege het structurele overaanbod van kantoorruimte niet langer passend is om het leegstaande pand alleen nog maar als kantoor te gebruiken.

Het bedrijf Looije heeft onder meer als stelregel, dat bij de ingebruikname van een pand bij alle buren een kaartje afgegeven wordt met naam en telefoonnummer van de beheerder, voor het geval de buren urgente of minder urgente zaken te melden hebben.

Wekelijks wordt er gecontroleerd op gebruik volgens de huisregels en/of de bewoners zich houden aan de schoonmaakregels. Een beveiligingsbedrijf controleert steekproefsgewijs ieder weekend ongeveer een derde deel van de panden waarin Looije arbeidsmigranten heeft ondergebracht. "Dit is een preventief bezoek ter voorkoming van overtredingen van de huisregels", aldus het bedrijf.