Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Vertraging voor geluidswal langs de A20 bij Maassluis

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: woensdag 6 maart 2019 08:08

Foto: voorbeeld van aardenwal


Het gaat nog wat langer duren voordat gestart wordt met de aanleg van een nieuwe geluidswal langs de A20 bij Maassluis. Waar de gemeente eerder nog liet weten op 1 april met een voorstel te komen, blijkt er nu meer tijd nodig te zijn om tot gedragen alternatieven te komen, zo stelt wethouder Gerard van der Wees.

Eigenlijk had er al een nieuwe geluidswal moeten staan, maar niet alle omwonenden konden zich vinden in de oplossing die werd aangedragen vanuit de gemeente. De bedoeling was namelijk dat de er een hogere aarden wal zou komen. Een prima oplossing volgens omwonenden uit het Kastanjedal, maar in de Doornenbuurt zien ze de sloop van het groen dat ermee gepaard gaat niet zitten.

Om toch tot een meer gedragen oplossing te komen werd in november nog besloten tot een uitstel van een half jaar voor het bekijken van alternatieven. Maar dat uitstel blijkt dus niet lang genoeg. Een voorstel wordt nu verwacht na de zomervakantie, waarna de gemeenteraad er een besluit over kan nemen. De aanleg start dan waarschijnlijk in 2020.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS