Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Vertraging voor woningbouwplan Haagweg

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: woensdag 17 juli 2019 11:45

Foto: De bouwlocatie - Afbeelding via Google Maps


De gemeente Westland moet het bestemmingsplan 'Haagweg achter 39' in Monster binnen vier weken verwijderen van Ruimteleijkeplannen.nl, omdat niet is aangetoond dat de bouw van zes woningen daar niet leidt tot te veel stikstof. Dat heeft de Raad van State woensdag bepaald.

Tegen het bestemmingsplan was door diverse omwonenden beroep aangetekend. Volgens hen heeft het college onvoldoende onderbouwd dat het plan de natuurlijke kenmerken van het Natura 2000-gebied Solleveld en Kapittelduinen niet zal aantasten door stikstof.


Uit een eerdere toets van het college zou blijken dat de bouw van woningen niet leidt tot een overschrijding van de grenswaarde (1 mol per hectare per jaar). Daarmee zou zijn voldaan aan de eisen binnen het Programma Aanpak Stikstof (PAS). Een uitspraak van het Hof van Justitie in Luxemburg in mei dit jaar, naar aanleiding van vragen van de Raad van State, geeft echter het tegendeel aan. Daardoor moet Westland alsnog een passende beoordeling maken.

Daarmee is het bestemmingsplan, dat in december 2017 werd vastgesteld door de Westlandse raad, nog altijd niet onherroepelijk. Al hield het college destijds al rekening met enige vertraging.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS