Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Vijfhonderd legervoertuigen naar Hoek van Holland

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: woensdag 3 oktober 2018 19:30

Foto: Signbiblio


Vijfhonderd legervoertuigen en duizend Britse militairen komen volgende week aan in Hoek van Holland. Ze rijden via Rotterdam en Utrecht naar Noorwegen voor een grote oefening. Dat meldt mediapartner RTV Rijnmond.

De enorme operatie begint komende maandag en duurt vier dagen. Vanuit Hoek van Holland worden de Britse konvooien door motorrijders van de Koninklijke Marechaussee begeleid langs Rotterdam richting Utrecht en verder.

Het gros van de Britse troepen maakt deel uit van de 4e Infanterie Brigade de ‘Black Rats’. Deze flexibele lichte brigade is volledig uitgerust met wielvoertuigen en zij beschikken onder meer over Foxhound, Husky en Landrover voertuigen en MAN-trucks.

NAVO-oefening
De militairen doen in Noorwegen mee met de grootste NAVO-oefening sinds de Koude Oorlog. Met de verplaatsing van ruim 2.500 kilometer naar centraal Noorwegen, oefent de Britse brigade een snelle wegverplaatsing over grote afstand.

Op initiatief van Nederland wil de NAVO samen met de EU de militaire mobiliteit verbeteren. Militairen moeten sneller op allerlei plekken in Europa kunnen komen. Nederland doet met ruim 2.200 militairen mee aan de oefening.

De NAVO-oefening duurt tot in november. Er doen ruim 40 duizend militairen uit dertig landen aan mee.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
greve
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS