Archief
Omroep West

Omroep West

Voor iedereen in De Lier een plantje

Het is een vrolijk gezicht: in De Lier staan opeens overal plantjes op de stoep. En in 's-Gravenzande ook. Het zijn cadeautjes van restaurant De Witte. Dat bestaat twintig jaar en een groots gepland jubileum zit er met alle beperkende maatregelen niet in. Daarom deelt het restaurant nu plantjes uit.

De actie is bedacht door Bart van der Helm, mede-eigenaar van De Witte, en zijn zwager Jelle Strijbis die zelf bloemenkweker is. Door deze actie krijgen inwoners van 's-Gravenzande en De Lier niet alleen een steuntje in de rug, maar wordt ook de sierteelt geholpen.

"We zitten allebei in zwaar weer en op deze manier kunnen we elkaar een beetje helpen", aldus Bart bij mediapartner Omroep West. "Er zijn in totaal 25.000 planten uitgedeeld."



Steun in de rug


De Witte hoopt mensen door de actie zelf ook vaker een bloemetje of een plantje aan anderen gaan geven. "Hiermee helpen we elkaar, de kwekers, de bloemisten en anderen uit de regio."

Bij de actie zagen de collega's elkaar ook weer eens, en dat was fijn. "Iedereen zit nu al twee weken thuis. Het was goed om met elkaar lekker bezig te zijn."