Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

VraagApp voor kwetsbare jongeren in de Hoek

Door: Kyra Moor

Gepubliceerd op: woensdag 24 april 2019 13:40

Foto: Signbiblio


De gemeente Rotterdam is een proef gestart om kwetsbare jongeren hulp te bieden in de vorm van een zogenoemde VraagApp. Ook Hoekse jongeren die niet altijd iemand in hun netwerk hebben om iets aan te vragen, kunnen hier gebruik van maken. In de komende tijd delen organisaties zoals Enver, Leger des Heils en WMO Radar 400 abonnementen uit aan jongeren van 16 tot en met 27 jaar.

In de app kunnen jongeren vragen stellen aan vrijwilligers over bijvoorbeeld het huishouden, koken, openbaar vervoer of regels en wetten. De gemeente wil onderzoeken of dit hulpmiddel een geschikte manier is om Rotterdamse jongeren te helpen in de overgang naar zelfstandig en volwassen leven. 


Organisaties die mee willen doen met het initiatief kunnen zich aanmelden via: www.vraagapp.nl. De proef loopt nog tot en met december. 


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS