Archief
persbericht politie

persbericht politie

Vreemdelingen verstopt in bloedhete ruimte

De politie en de Koninklijke Marechaussee zijn zondag op achttien vreemdelingen gestuit. Ze zaten verstopt in een bloedhete ruimte achter een lading autobanden. Onder hen waren vijf kinderen.

Het vrachtwagentje was onderweg naar Engeland. Dankzij een tip kwam de politie de wagen op het spoor. Op een parkeerterrein aan de Dirk van den Burgweg in Hoek van Holland werd de achterbak geopend en kwamen de vreemdelingen tevoorschijn.

Het gaat om zeven mannen, zes vrouwen en vijf kinderen in de leeftijd van 5 tot 14 jaar. Een van de vrouwen was zwanger. Ze zijn allemaal afkomstig uit India. Ondanks de erbarmelijke omstandigheden waarin ze zich bevonden, verkeerden alle achttien in goede gezondheid.

De achttien Indiase mensen zijn met een bus naar een politiebureau gebracht en overgedragen aan de Afdelingen Vreemdelingen, Identificatie en Mensenhandel (AVIM) van de eenheid Rotterdam. De chauffeur van de vrachtwagen is aangehouden.

Het aantal inklimmers dat wordt aangetroffen door de politie en de KMar in het Rotterdamse havengebied blijft volgens de hulpdiensten stijgen.

Categorieen:
Hoek van Holland 112