Archief
Boudewijn Vermeer

Boudewijn Vermeer

Vrijwel geen meldingen meer van jongerenoverlast in Maassluis

Sinds de opening van jongerencentrum InBlik zijn er nauwelijks meldingen gedaan van jongerenoverlast in Maassluis. Maar of dit te maken heeft met het jongerencentrum, dat is niet duidelijk, zo valt te lezen in de evaluatie van één jaar open jongerencentrum. Wel kan worden gesteld dat de nauwe samenwerking van het jongerenwerk met politie en gemeente een positieve invloed op de jongerenoverlast in de stad heeft.

Het gros van de jongeren is tevreden over het activiteitenaanbod. Een deel vindt dat de activiteiten in het jongerencentrum te weinig gericht zijn op het bieden van perspectief op werk. Tegelijk is de toestroom van jongeren voor project M-works beperkt. Sinds de opening van InBlik zijn drie van de acht leerwerktrajecten van M-works opgevuld. Vooral langdurig werkloze jongeren zijn niet enthousiast over het project.

Om het draagvlak van het jongerencentrum onder jongeren te vergroten is het van belang dat WelzijnE25, de beheerder van het open jongerencentrum, zichtbaarder wordt op straat en op sociale media. Hiervoor heeft WelzijnE25 een nieuwe pr-medewerker aangenomen. Ook geven respondenten aan dat het van belang is om mee te bewegen met de seizoensgebonden behoeften van jongeren, in de zomer ben je nu eenmaal meer buiten.

Het college van burgemeester en wethouders komt later nog met een nota Jongerenwerk, waarin staat hoe men invulling gaat geven aan het jongerenwerk in de periode 2019-2022.

De gehele evaluatie is hier te lezen.

Categorieen:
Maassluis Politiek