Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

VSP maakt zich zorgen over bereikbaarheid bushaltes

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: woensdag 19 juni 2019 10:54

Foto: Bij Maassluis West gaat het wel goed


De Verenigde Senioren Partij (VSP) in Maassluis maakt zich zorgen om het aantal bushaltes in de stad waar gehandicapten moeilijk of geen gebruik van kunnen maken. De fractie baseert zich daarbij op cijfers van HalteScan.nl en eigen waarnemingen en komt tot de conclusie dat lang niet alle haltes goed te bereiken zijn.

Volgens de informatie van HalteScan.nl blijkt dat 56 procent van de haltes in Maassluis nog niet volledig toegankelijk zijn, waarbij meer dan de helft van de busperrons nog te laag zijn of niet voorzien zijn van de bekende witte geleidelijnen. 


Reizigersplatform MetroCOV heeft via een brief aandacht en inzet gevraagd voor een verbetering van de toegankelijkheid van de bushaltes in Maassluis en informatievoorziening hierover. De VSP stelt er nu schriftelijke vragen over.

Zo wil de partij weten of ook het college van burgemeester en wethouders vindt dat alle haltes voor iedereen bereikbaar zouden moeten zijn. En het college wordt gevraagd of het mogelijk is aan te geven of en hoe hier verder uitvoering aan zal worden gegeven.

Ook in de rest van onze regio zijn lang niet alle bushaltes goed bereikbaar voor gehandicapten. Er is een overzicht van te vinden op mrdh.haltescan.nl


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS