Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Wateringse bieb blijft bij voormalig gemeentekantoor

Door: Kees van Doorn

Gepubliceerd op: vrijdag 1 december 2017 15:02


De Wateringse bibliotheek blijft gevestigd bij het voormalige gemeentekantoor. Nadat het pand door de gemeente in de verkoop was gedaan, onderzocht de directie de mogelijkheid om de bieb ergens anders onder te brengen. Dat is niet meer nodig. De koper van het pand, ontwikkelcombinatie New Lake 19, heeft de huurovereenkomst overgenomen die de gemeente met de bibliotheek heeft.

Dit laat B en W weten in antwoord op vragen van de PvdA over de sociale woningen die in het gemeentekantoor worden gebouwd. De laagbouw ervan (met onder andere de voormalige raadzaal) wordt gebruikt voor maatschappelijke functies.

De PvdA toonde zich in de vragen bezorgd over het duurzaam realiseren en exploiteren van de sociale woningen. Volgens het college heeft New Lake 19 geen eerdere ervaringen met een dergelijk project, maar zijn in de koopovereenkomst garanties vastgelegd. Zo heeft de koper de verplichting de sociale huurwoningen tenminste 25 jaar in stand te houden en vindt de woningtoewijzing plaats volgens de Westlandse Huisvestingsverordening.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
WOS Sport vacature
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS