Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Weemoed Woensdag: 'Jumping' Jack Middelburg

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: woensdag 8 mei 2019 09:19


Donderdag gaat op het TT-circuit van Assen de theatervoorstelling ️Jumping Jack over motorcoureur Jack Middelburg in première. De Westlander vergaarde internationale roem doordat hij in 1980 de TT van Assen won en een jaar later wereldkampioen Kenny Roberts versloeg op het circuit van Silverstone. Op 1 april 1984 kwam hij met hoge snelheid ten val tijdens een race op het stratencircuit van Tolbert. Twee dagen later overleed hij aan zijn verwondingen. Het ongeluk speelt een grote rol in de voorstelling.

Elke woensdag duiken we de grote archieven van de WOS in, op zoek naar historisch beeld, onder de noemer 'Weemoed Woensdag'.

?? | Morgen gaat op het TT-circuit van Assen de theatervoorstelling ??? Jumping Jack over motorcoureur Jack Middelburg in premire. Wij besteedden de afgelopen jaren meermaals aandacht aan deze markante Westlander.

Geplaatst door WOS Media op Dinsdag 7 mei 2019

Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS