Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Weer vertraging voor ingebruikname Hoekse Lijn

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: vrijdag 14 september 2018 14:10

Foto: Bas Booister


Er rijdt geen metro over de Hoekse Lijn dit jaar. Dat zegt wethouder Visser van Rotterdam. Als er niets misgaat tijdens het testen, dan kan de metroverbinding op zijn vroegst in eind januari in gebruik worden genomen. Vooral de spoorbeveiligingssoftware heeft roet in het eten gegooid.

De verwachting is dat men in november kan gaat testen op het traject. Dan moet de beveiligingssoftware klaar voor gebruik zijn. Vervolgens heeft men nog zeker tien weken nodig om de metrotoestellen op de lijn tussen Schiedam en Hoek van Holland te testen.

De D66-fracties van Maassluis, Vlaardingen en Schiedam lieten eerder al weten zich in het ootje genomen te voelen. Gemeenteraadsleden van de drie gemeentes zijn woensdagavond door de directieraad van Ombouw Hoekse Lijn op de hoogte gebracht van de laatste stand van zaken rond de metroverbinding. Maar volgens de democraten was het vooral het moment waaruit bleek dat er nog verder uitstel voor de start aan zit te komen.

Het was al bekend dat ook de gemeente Rotterdam zijn twijfels heeft bij de eerder afgesproken 'deadline' van eind dit jaar. Naar nu blijkt is er, nadat de beveiligingssoftware in november wordt opgeleverd, nog zeker voor 12 weken aan werk. De bedoeling is dat dit versneld wordt gedaan, maar de D66-fracties hebben er maar weinig vertrouwen in dat dit ook echt kan en dat de metro voor het einde van dit jaar rijdt.

Het is niet de eerste keer dat er vertraging is bij de start van de metroverbinding tussen Schiedam en Hoek van Holland. Eigenlijk had de metro al in september vorig jaar moeten rijden.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS