Archief
archief WOS

archief WOS

Weer vraag om maatregelen bij 'horrorkruising' Zwartendijk

De beruchte kruising van de Zwartendijk met de Grote Achterweg in Naaldwijk blijft de gemoederen bezighouden. De afgelopen jaren was het er meermaals raak met ongelukken. Afgelopen zaterdag werd op die plek een fietser aangereden door een automobilist. LPF Westland vraagt om maatregelen.

Enkele jaren geleden is de weg tussen Naaldwijk en Monster opnieuw geasfalteerd. Daarbij is toen ook een extra oversteekplek voor fietsers gemaakt in het midden van de weg, maar de t-kuising werd niet aangepast. Daardoor blijven vooral de zichtlijnen vanaf de Grote Achterweg naar de Zwartendijk een groot probleem.

LPF-raadslid Peter Voskamp wil dat het college van burgemeester en wethouders snelheidsbeperkende maatregelen neemt. Daarnaast moet er gekeken worden naar andere maatregelen om het kruispunt veiliger te maken. Daarbij kan gedacht worden aan waarschuwingslichten voor het verkeer, die aankomende (brom)fietsers detecteren.

Overigens liet het college in februari, na vragen van Westland Verstandig, al weten serieus na te denken over aanpassingen. Er zou een voorstel komen, maar dat is er nog niet. Voor een rotonde is sowieso geen ruimte.