Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Weg vrij voor rotonde bij Emmastraat/Zwartendijk

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: dinsdag 8 januari 2019 23:48

Foto: Schets gemeente Westland


De gemeenteraad van Westland is ingenomen met de door B en W gevonden oplossing voor de aanleg van een rotonde op de kruising van de Emmastraat-Poeldijkseweg met de Zwartendijk en de Molenweg in Monster. Dat bleek dinsdagavond in een commissievergadering.

Een aanwonende van wie de woning moet worden opgeofferd voor deze rotonde wil zo dicht mogelijk bij de huidige plek blijven wonen. De provincie Zuid-Holland, die over de hoofdweg Emmastraat-Poeldijkseweg (onderdeel van de N211) gaat, kan dat woonrecht niet leveren. De gemeente Westland kan dit wel.

Om de zaak vlot te kunnen trekken, wil B en W van Westland vier percelen van elk 1.000 vierkante meter van de provincie kopen (voor in totaal 380.000 euro) en daarbij tevens een woonrecht inbrengen. De provincie kan dat woonrecht aan de aanwonende doorgeven, die dan op het resterende stuk grond een nieuw huis kan bouwen. De gemeente kan op haar beurt de vier percelen doorverkopen aan mensen die elders worden uitgeplaatst, omdat hun huidige woning op grond staat die de bestemming glastuinbouw heeft.

Door die verkoop, zo heeft B en W berekend, kan voor de gemeente uiteindelijk per saldo een positief resultaat van circa 100.000 euro ontstaan. Het kan natuurlijk dat niet alle woonkavels worden verkocht. Maar de kans dat dit risico zich voordoet, wordt laag ingeschat, zo schrijft B en W.

Meerdere fracties spraken dinsdagavond hun waardering uit voor deze oplossing. Geen enkele fractie verlangt dat het voorstel nog wordt besproken in de raadsvergadering van 22 januari aanstaande. Daarom is geconcludeerd dat het een zogeheten hamerstuk wordt.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS