Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Wegwerkzaamheden N213 maandag van start

Door: Ismael de Bruijn

Gepubliceerd op: donderdag 8 augustus 2019 14:49

Foto: provincie Zuid Holland


De provincie Zuid-Holland begint aanstaande maandag met werkzaamheden aan de Burgemeester Elsenweg en Nieuweweg (N213) tussen Naaldwijk en Poeldijk.

Daarbij wordt het weggedeelte vanaf de Middel Broekweg tot en met de kruising Dijkweg verbreed: er komen twee keer twee rijstroken. Op die manier wordt de capaciteit van het kruispunt Dijkweg vergroot voor een betere afwikkeling van het verkeer. Op deze plek vindt nu het meeste oponthoud van het verkeer plaats, aldus de provincie. Verder worden de huidige geluidsschermen vervangen door hogere schermen.

Ook wordt de rotonde bij de Bosweg aangepast. Daar komen een vierde tak, om het gebied Elsenbos te ontsluiten, en een tunnel voor fietsers. Deze vierde tak is bedoeld als nieuwe uitrit voor het bedrijf Van den Bos Flowerbulbs. Op het gebied Elsenbos komen een Burger King, een kantoorpand, een benzinestation en huisvesting voor arbeidsmigranten

Daarnaast wordt het weggedeelte tussen de kruising met de Dijkweg in Honselersdijk en de kruising met de Monsterseweg (N211) bij Poeldijk aangepakt: daar vernieuwt de provincie het asfalt. Langs de Nieuwevaart komt een geleiderail en vervangt men de damwand.

Voor fietsers rond het Lentiz Floracollege in Naaldwijk verandert de verkeerssituatie ook. Om ruimte te maken voor de verbreding, verlegt men het fietspad aan de oostzijde van de Burgemeester Elsenweg. De fietsoversteekplaatsen aan de zuid- en westzijde van het kruispunt Dijkweg zullen verdwijnen. Dat gebeurt om de veiligheid op het kruispunt te verbeteren. Fietsers naar het Lentiz Floracollege zullen voortaan gebruik moeten maken van de brug over de vaart bij de Dreeslaan.

De huidige oversteekplaatsen worden vanaf maandag afgesloten. Verkeersbegeleiders zullen fietsers tijdens de eerste weken van het nieuwe schooljaar helpen, aldus de gemeente.

De provincie zegt te verwachten dat alle werkzaamheden eind 2020 zijn afgerond.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS