Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Werk aan Wilhelminaplein levert schat aan archeologische vondsten op

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: maandag 12 februari 2018 14:26


Bij de herinrichting van het Wilhelminaplein in Naaldwijk zijn archeologen op talloze eeuwenoude voorwerpen gestuit. Zo is een verhard pad uit de Middeleeuwen (1400 na Chr.) gevonden en er lag een paardenhoofd. Maar dat is nog lang niet alles.

Het Historisch Archief Westland heeft in de hal van het gemeentehuis (Verdilaan, Naaldwijk) een expositie gewijd aan het Wilhelminaplein. In een vitirinekast kun je het paardenhoofd zien. Een paardenslager zag in het hoofd geen handel en begroef het in een kuil op het plein.

Iets verderop aan de Herenstraat, ter hoogte van de ingang van winkelcentrum De Tuinen, ligt onder de bestrating een verhard pad uit 1400. "Dat was heel onverwacht", zegt Jolanda Faber van het Historsch Archief Westland. "In de Middeleeuwen waren de meeste wegen karrensporen". Het eeuwenoude pad ligt op een meter onder de huidige winkelstraat.

Wie benieuwd is geworden naar alle vondsten, kan in de centrale hal van het gemeentehuis terecht. Ook voor kinderen zijn de informatieteksten begrijpelijk en makkelijk gemaakt. Bij de balie van het Historisch Archief Westland in de hal ligt een quiz voor hen klaar. 


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
DON Feestweek
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS