Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Westland gaat voor noodhuisvesting arbeidsmigranten

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: dinsdag 21 mei 2019 12:46

Foto: via gemeente Westland


Omdat het tekort aan bedden voor arbeidsmigranten in Westland inmiddels heel hoog is opgelopen, heeft het Westlandse college van burgemeester en wethouders dinsdag besloten dat tuinders onder voorwaarden tijdelijke huisvesting mogen realiseren op glastuinbouwgrond. Daarmee gaat Westland in op het verzoek van Glastuinbouw Westland en ondernemersorganisatie VNO-NCW voor noodhuisvesting op korte termijn.

In totaal zijn er in de komende jaren zeker tweeduizend bedden nodig voor de in Westland werkende arbeidsmigranten. Omdat de realisatie van diverse wooncomplexen nog wel een tijdje op zich laat wachten, heeft het college besloten om zich daarnaast te richten op zeer tijdelijke huisvesting, van maximaal twee tot drie jaar. Hierbij wordt onder meer gedacht aan het plaatsen van zogeheten portocabins.

Afgesproken is dat Glastuinbouw Westland met een lijst van mogelijke locaties komt. Die moeten zich bevinden op glastuinbouwgebied, want gemeentelijke grond komt niet in aanmerking. Bovendien moet de relatie tussen huurder en verhuurder zodanig worden vormgegeven dat er geen afhankelijkheidsrelatie kan ontstaan. Ook moet er dag en nacht toezicht en beheer zijn en moet een en ander verkeerstechnisch kunnen.

Het college is van plan om op 9 juli, maar uiterlijk 16 juli, een besluit te nemen over aanvragen voor ontheffing op het bestemmingsplan voor een periode van maximaal 3 jaar. Die aanvragen kunnen tot en met 31 mei worden ingediend.


Beluister hieronder de reactie van Jacco Vooijs van Glastuinbouw Westland


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS