Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Westland moet flink bezuinigen en iedereen gaat het merken

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: donderdag 23 mei 2019 12:12

Foto: Wethouder Ben van der Stee


Als er niet wordt ingegrepen, loopt het tekort op de begroting van de gemeente Westland de komende jaren op tot zo'n 14 miljoen euro in 2023. Dat heeft wethouder Ben van der Stee van financiën bekendgemaakt. De gemeente zegt pijnlijke keuzes te moeten maken waarvan iedereen de gevolgen zal ervaren: inwoners, bedrijven, verenigingen en instellingen. Ruimte voor nieuwe investeringen is er niet.

Het tekort wordt voor een flink deel veroorzaakt door factoren die buiten de invloedssfeer van de gemeente liggen; denk daarbij bijvoorbeeld aan de kosten voor jeugdzorg. Ook de energietransitie is een grote kostenpost. Uitgangspunt voor het college van burgemeester en wethouders is en blijft dat er in september een meerjarenbegroting wordt gepresenteerd zonder tekorten. En dus moet er worden bezuinigd.

De komende weken bereidt het college oplossingen voor om financieel gezond te blijven. Deze zullen medio juni in de Voorjaarsnota worden gepresenteerd.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS