Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Westland onderzoekt verbod op verkoop lachgas

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: donderdag 21 november 2019 17:02


De gemeente Westland onderzoekt of er een verbod kan komen op het verkopen van lachgas tijdens evenementen. Tijdens de feestweken afgelopen zomer is lachgas gebruikt en verkocht, en dat wil Westland niet meer. Westland laat overigens niet weten waar in de gemeente het spul verkocht werd. 

Op Waterpop afgelopen juli in Wateringen gold al een verbod op het gebruik van lachgas. Verantwoordelijk wethouder Piet Vreugdenhil was daar blij mee, zo liet hij toen op Twitter weten. Over de gevolgen van lachgas voor de gezondheid lopen meningen uiteen. Het college wil er in ieder geval paal en perk aan stellen. "Ik zie geen enkel heil in het promoten van lachgas. Ik snap werkelijk niet dat dit gebeurt", vertelde Vreugdenhil eerder.

Het onderzoek naar een verbod op de verkoop van lachgas wordt aangekondigd in de evaluatie van de zomerfeesten in Westland, die naar de gemeenteraad is gestuurd. In die evaluatie staat verder dat het verbod op het verkopen van alcohol aan minderjarigen beter wordt nageleefd. In 2018 ging het om 8 procent, dit jaar bedroeg het nalevingspercentage 51 procent.

Over het algemeen zijn de zomerfeesten zonder noemenswaardige problemen verlopen, laat burgemeester Bouke Arends weten. "De evenementen zijn wederom goed bezocht door de bevolking. Daarbij was sprake van een prettige en gemoedelijke sfeer", schrijft hij aan de raad. 


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS