Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Westland Verstandig gaat buiten raadszaal strijden voor Machteld

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: maandag 26 november 2018 23:36

Foto: Archief Fred van der Ende


Politieke partij Westland Verstandig laat het er niet bij zitten dat het standbeeld van Gravin Machteld nagenoeg zeker op een andere plek in 's-Gravenzande terugkeert dan op het Marktplein. Dat is de uitkomst van de bespreking van dit onderwerp maandagavond in een commissievergadering van de Westlandse gemeenteraad.

Het zou deze avond vooral gaan over het op zich enorme verschil in de kostenramingen met betrekking tot eventuele terugplaatsing van het beeld op genoemd plein. Het accent werd echter op andere aspecten gelegd. Zo wees wethouder Piet Vreugdenhil er op, dat een voornemen tot terugplaatsing van het beeld op Marktplein betekent dat de gemeente opnieuw in gesprek moet gaan met belanghebbende partijen. Immers, in het verlengde van het participatietraject bij de vernieuwing van het Marktplein zijn bepaalde afspraken gemaakt over wat er waar op het plein komt te staan.

1.500 handtekeningen
Het CDA kwam te spreken over "de 1.500 handtekeningen". Voorman Peter Duijsens van Westland Verstandig had namelijk gesteld dat zijn partij over een dergelijk aantal handtekeningen beschikt van mensen die het beeld terug willen hebben op het Marktplein. Fractievoorzitter Jenny Vermeer van de christendemocraten verzocht Duijsens of die handtekeningen naar de griffie van de gemeenteraad gestuurd kunnen worden. Zij wil graag weten waar die 1.500 handtekeningen vandaan komen. "Zijn dat 's-Gravenzanders?, zijn dat gebruikers?, zijn dat omwonenden? Dat zou ons helpen bij ons besluit."

Duijsens reageerde direct fel: "U heeft uw besluit toch allang genomen! Wat voegt dat nog toe? Ik zal wel eens even zien".
"Wat is dit nu weer voor een rare insinuatie", reageerde Vermeer. "Zo’n aantal moeten wij toch serieus nemen!"
Duijsens opperde dat hij de handtekeningen wel aan de wethouder wilde laten zien, "maar om ze nou aan iedereen te gaan toesturen…" 

Onvoldoende steun
Wat in de vergadering op 17 oktober al duidelijk werd, is dat er geen raadsmeerderheid meer is die het beeld op het Marktplein terug wil. Duijsens wilde op dat moment zijn motie niet in stemming brengen en koos voor een nieuwe behandeling in een commissievergadering.
Hij liet maandagavond blijken dat er buiten de raadszaal activiteiten zullen worden ontplooid om zijn doel te bereiken. "Wordt vervolgd!", kondigde hij veelbetekenend aan.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS