Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Westlanders gaan door Kenia fietsen voor het goede doel

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: donderdag 17 oktober 2019 10:51

Foto: De fietsen zijn woensdagavond ingeladen - Foto GEF


In totaal 82 sportieve Westlanders vertrekken deze donderdag naar Tanzania om daar in zeven dagen tijd 500 kilometer te fietsen door Tanzania en Kenia. Dat doen zij om geld op te halen voor de Girls Empowerment Foundation (GEF), een stichting die tot doel heeft meisjes in ontwikkelingslanden te helpen met onderwijs.

De deelnemers fietsen naar de twee projecten aan de oostkust van Kenia: een weeshuis en een basisschool. Hun tocht gaat voor 90 procent over onverharde wegen. Eerst vanuit Tanzania, vanaf de flanken van de Kilimanjaro door Tanzania naar de grens met Kenia. Hierna gaat het verder via het nationaal park Tsavo West waar ontmoetingen met olifanten, giraffen en struisvogels hoogstwaarschijnlijk zijn.

Vanaf daar wordt er in Taita Hills nog een serieuze berg beklommen die hen door rijstvelden en bebossing naar een hoogte van 1500 meter brengt. Daarna volgt de lange afdaling door de savannes van Kenia richting de kust van de Indische Oceaan. De reis zal in december op tv te zien zijn bij de WOS.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS