Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Westlandse gemeenteraad: Jumbo Foodmarkt mag er komen

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: dinsdag 12 december 2017 21:20


De gemeenteraad van Westland heeft dinsdagavond ingestemd met het herziene bestemmingsplan voor nieuwbouwproject De Rentmeester in Naaldwijk, waarvan een Jumbo Foodmarkt deel uitmaakt. Twee fracties stemden tegen: Westland Verstandig en PvdA.

De ruime meerderheid voor De Rentmeester (29-9) tekende zich twee weken geleden al af tijdens de behandeling van het plan in de raadscommissie Ruimte. Dinsdagavond maakten opnieuw enkele omwonenden en een belanghebbende winkelier gebruik van het inspreekrecht. Dat gold ook voor een advocaat namens omwonenden en een advocaat namens de ontwikkelaar van het project.
 
Het plan voor De Rentmeester liep in mei vertraging op, toen de Raad van State het eind vorig jaar vastgestelde bestemmingsplan op een aantal punten vernietigde. Er werd onder meer geconcludeerd, dat de actuele regionale behoefte aan zo'n Foodmarkt niet goed genoeg was onderzocht. Inmiddels is het plan op onderdelen aangepast.
D66-woordvoerder Maxim van Ooijen wilde met een motie bereiken, dat de gemeente in het eerste kwartaal van 2018 een verkeerstelling laat uitvoeren. Deze motie werd met 29 stemmen voor en 12 tegen aangenomen.  Westland Verstandig en GemeenteBelang Westland stemden tegen. Zij vonden het "een motie voor de bühne".
 
E-mailadres Westland Verstandig 
Tijdens het debat ontstond enige discussie over een excursie van raadsleden naar de Jumbo Foodmarkt in Breda. Voor deze verkenning  op uitnodiging van de ontwikkelaar zouden niet alle fracties zijn uitgenodigd. Met name Westland Verstandig zou zijn gepasseerd. De uitnodiging is evenwel medio oktober verstuurd naar het mailadres dat destijds als aangewezen contactmogelijkheid op de website van Westland Verstandig stond. 

Fractievoorzitter Peter Duijsens blijft volhouden, dat de uitnodiging nimmer is binnengekomen. Dat zou te maken hebben gehad met "een slingertje" dat waarschijnlijk onbedoeld aan het mailadres was toegevoegd. Pijnlijk werd de situatie voor Duijsens, toen uit registratie van Google werd aangetoond, dat het huidige e-mailadres op de website pas afgelopen zondagavond is aangebracht.    


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Cultuurweb
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS