Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Westlandse raad beslist over twee weken over miljoenenbijdrage Wippolderlaan

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: dinsdag 27 november 2018 23:07

Foto: Toekomstige kruising Wippolderlaan met de Veilingroute


De gemeenteraad van Westland buigt zich op 11 december over de vraag of er (maximaal) 7,6 miljoen euro beschikbaar wordt gesteld als bijdrage in de verbetering van de verkeersdoorstroming op de Wippolderlaan (N211). De overige 61,4 miljoen euro komt voor rekening van de provincie Zuid-Holland, want de eveneens aanliggende gemeenten Den Haag en Midden-Delfland dragen niet financieel bij. Dat kwam dinsdagavond naar voren in een commissievergadering van de Westlandse gemeenteraad.

Meerdere fracties hebben er moeite mee te aanvaarden, dat de zogeheten Westlandvariant te duur zou zijn. Dit voorstel van Burgerparticipatie De Zwethzone voorziet in verdiepte kruisingen van de N211 met de Veilingroute en met de Laan van Wateringseveld.

Namens De Zwethzone werd ingesproken door Gerard Jansen, die zich teleurgesteld toonde over het verloop van het ontwikkelproces. Na de voorkeursvariant van de provincie en het doorrekenen van de Westlandvariant, is er een nieuwe variant ontwikkeld. Dat is de nu bij de provincie favoriete Wippoldervariant, die bij de Laan van Wateringseveld een verhoogde kruising kent. Jansen vindt het vreemd dat zijn comité daar op geen enkele manier bij betrokken is geweest.

Volgens wethouder Pieter Varekamp wil het college van B en W een substantiële bijdrage in de vernieuwing van de N211 leveren als waardering voor de onderdoorgang van de N211 bij de kruising met de Veilingroute. Overigens moet de (maximaal) 7,6 miljoen euro pas in 2024 worden betaald aan de provincie, na de oplevering van de dan vernieuwde Wippolderlaan.

Er werd ook nog stilgestaan bij het voorgenomen schrappen van de verzorgingsplaats waar nu een BP-tankstation en een restaurant van McDonald's zijn ("een van de drukst bezochte verzorgingsplaatsen van West-Nederland"). Er blijkt geen alternatieve locatie in de omgeving te zijn. Woordvoerders van het ingenieursbureau Antea hielden de raadsleden voor, dat bij handhaving op die locatie sprake zal zijn van een verkeersonveilige situatie en dat het schrappen van deze verzorgingsplaats tevens een positieve impuls betekent voor de doorstroming van het verkeer op de N211.

Morgen (woensdag) staat het voorstel omtrent reconstructie van de N211 ook op de agenda van de commissie Verkeer en Milieu van de Provinciale Staten van Zuid-Holland.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS