Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

WestlandStek voor Beukers en Huis van Team Westland

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: donderdag 28 september 2017 20:33

Foto: WOS Media


Twee bestuursleden van de goededoelenorganisatie Team Westland hebben donderdagavond een WestlandStek ontvangen. René Beukers uit 's-Gravenzande en Dirk Huis uit Monster kregen deze gemeentelijke onderscheiding uit handen van scheidend burgemeester Sjaak van der Tak.

De WestlandStek werd aan het duo uitgereikt ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van Stichting Team Westland, die vele jaren deelnam aan het evenement Alpe d'HuZes en sinds twee jaar een eigen evenement heeft bij een andere berg in Frankrijk, de Tourmalet.

Team Westland is een stichting waar sportiviteit, goede doelen en emotie bij elkaar komen. "Beukers en Huis weten anderen te overtuigen en te stimuleren om zich in te zetten voor Team Westland. Samen met bedrijven en sponsors uit Westland zamelen zij met diverse acties geld in voor (regionale) charitatieve instellingen en initiatieven ten behoeve van kankerbestrijding", aldus de gemeente.

Het afgelopen jaar werd in totaal 756.000 euro opgehaald, zo werd donderdagavond bekend. De twee grootste schenkingen, 200.000 euro, gaan naar uroloog Van der Hoeven van het Reinier de GraafGasthuis voor zijn onderzoek naar prostaatkanker en dr. Sonke van het Nederlands Kankerinstituut voor zijn onderzoek naar borstkanker.

Maar ook waren er persoonlijke 'doelen'. Zo kreeg de 6-jarige Lizzy Noordermeer, die hersenstamkanker heeft, een meet en greet met K3 aangeboden. En een longkankerpatiënte kreeg een vakantie met haar famillie. In totaal werden zestien goede doelen met een geldbedrag verblijd.

In tien jaar tijd is Team Westland uitgegroeid van 7 naar 186  deelnemers en is een totaalbedrag van ruim 3 miljoen euro ingezameld.Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS