Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Wethouder belooft: uiterlijk maart voorstel arbeidsmigrantenhuisvesting

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: donderdag 9 januari 2020 14:18


Het college van burgemeester en wethouders van Westland komt op zijn laatst in maart met een voorstel om huisvesting van arbeidsmigranten in de gemeente vlot te trekken. Die toezegging deed verantwoordelijk wethouder Pieter Varekamp woensdagavond in reactie op een voorstel van twee oppositiepartijen.

De twee oppositiepartijen Westland Verstandig en GemeenteBelang Westland hebben een initiatiefvoorstel aangereikt om voor de duur van maximaal tien jaar arbeidsmigrantenhuisvesting toe te staan op eigen bedrijf. In andere gemeenten gebeurt dat al en volgens de partijen leidt dat niet tot 'onacceptabele toestanden en/of berichten'. Bovendien maken arbeidsmigranten nu vele kilometers van en naar het werk, omdat zij dikwijls buiten de gemeente Westland wonen.

De huisvesting van arbeidsmigranten in Westland stagneert. Weliswaar worden nu ruim 300 bedden gerealiseerd tegenover de meubelboulevard van Naaldwijk, en worden voorbereidende werkzaamheden getroffen voor een tweede Polenhotel op Honderdland bij Westerlee, maar verder zit er weinig schot in de zaak. Initiatieven van uitzendbureaus aan de Madeweg in Monster, aan de Arckelweg in Poeldijk en bij de Lange Broekweg in Naaldwijk kunnen op veel kritiek rekenen van omwonenden. Al in 2012 werd gesproken over een tekort van 2.000 bedden.

Varekamp, die tijdelijk het dossier van arbeidsmigranten in zijn portfeuille heeft, zegt dat achter de scherm hard gewerkt wordt aan een raadsvoorstel. Daarin zijn ook aspecten van het initiatiefvoorstel van de twee oppositiepartijen meegenomen, maar niet is duidelijk welke precies. Aangezien Varekamp een toezegging deed dat de gemeenteraad voor de vergadering van maart het stuk toegestuurd krijgt, is het initiatiefvoorstel even in de ijskast geparkeerd.

Binnenkort neemt de nieuwe wethouder Albert Abee het dossier op zich.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS