Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Wethouder spreekt schande van actie bij uitzendbureau Axidus

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: woensdag 3 oktober 2018 12:34

Foto: Karin Zwinkels


Wethouder Karin Zwinkels van Westland gaat een gesprek aan met uitzendbureau Axidus uit Poeldijk dat in juli gastarbeiders liet overnachten in een bedrijfshal op bedrijventerrein Honderland in Maasdijk. Ze is niet te spreken over de actie van het bedrijf: "Elke nacht dat dit gebeurt, is natuurlijk een nacht te veel", zo zegt ze in de WOS-talkshow Dit Was september.

Enkele tientallen arbeidsmigranten moesten zeker een nacht slapen in een bedrijfshal tussen de vorkheftrucks en verpakkingsmateriaal. Ze sliepen op pallets waar matrassen op waren gelegd. Het bedrijf stelt tegenover de WOS niet anders te kunnen, omdat er in de omgeving geen hotelruimte meer vrij was voor deze werknemers. Een Poolse man, die niet bij het bedrijf werkte, maakte beelden van de situatie en zette die onlangs op Facebook. In Polen spreken diverse media schande van de zaak.

Zwinkels baalt ervan dat dit is gebeurd: "Dramatisch, dit is natuurlijk wat we niet willen. We zijn juist bezig met een goed plan om de mensen die bij ons komen werken, goed te huisvesten. En als dit er dan doorheen komt, ook als is het al wat langer geleden... dat wil je gewoon niet. Ik vind dit verschrikkelijk." Axidus-directeur Ron van Loenen sluit zich desgevraagd min of meer bij haar woorden aan: "We hebben hier enorm veel spijt van, dit hadden we zo niet moeten doen."

Toch stelt Van Loenen wel dat de actie flink is uitvergroot en dat de arbeidsmigranten tevreden waren met de gekozen oplossing: "Ze hebben daarnaast ook nog 170 euro gekregen als vergoeding voor de heen- en terugreis." Volgens hem zijn echt alle andere oplossingen bekeken: "We hebben tot en met Utrecht gezocht naar hotels, maar we vonden niets en campings zitten gewoonweg niet te wachten op een stuk of twintig Polen." Hij vervolgt: "Je moet je ook voorstellen, die mensen zijn na een tijdje moe en willen gewoon slapen. Wij dachten dat we het goed hadden gedaan. Achteraf kijken we daar toch anders op terug." Hij stelt verder desgevraagd dat eer dergelijke situatie niet eerder voor is gekomen.

De volledige uitzending van Dit Was september is vanaf vrijdagavond te zien op WOS TV.Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS