Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Wethouder wil liever snel een nieuw bestemmingsplan voor deel Honderdland

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: donderdag 4 oktober 2018 13:20

Foto: archief Fred van der Ende


Half oktober zouden ontwikkelaars weer aan de slag moeten kunnen met plannen voor de eilanden 2 en 3 van bedrijventerrein Honderdland Fase 2 in Maasdijk, althans als het voorstel van Gemeentebelang Westland door wethouder Gardien zou worden uitgevoerd. Maar die wil daar niet aan. Zij wil er liever voor zorgen dat er snel een nieuw ontwerpbestemmingsplan komt, het liefst nog in november. Zo kan de gemeente ongewenste huisvesting van arbeidsmigranten voorkomen.

Op dit moment is er geen ontwikkeling mogelijk op 'De Eilanden', omdat de gemeenteraad heeft besloten om het gebied op slot te zetten. De raad deed dat omdat een ondernemer er een arbeidsmigrantenhotel neer wil zetten, terwijl de raad dat niet ziet zitten. Maar een meerderheid van de raad vindt het jammer dat daardoor mogelijk ook andere ondernemers geraakt worden. Daarom wil die een deel van het gebied weer van het 'slot' af halen.

Wethouder Gardien wil dat ook, maar wil er tegelijk voor zorgen dat er in de tussentijd geen nieuwe huisvesting van arbeidsmigranten mogelijk wordt gemaakt. En dat kan volgens haar alleen door een nieuw bestemmingsplan te maken. In de afgelopen periode hebben zich overigens geen ondernemers met vergunningaanvragen gemeld voor het gebied, zo laat een woordvoerder weten. Dus dat het gebied nu op slot zit, is vooralsnog niet problematisch te noemen. 

Gardien hoopt in november met een nieuw ontwerpbestemmingsplan te komen. Het verschil in tijd tussen de uitwerking van de motie en haar plan is slechts enkele weken, aldus de gemeente.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS