Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Wethouder wil snelheidsverlaging op Julianalaan onderzoeken

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: woensdag 27 maart 2019 00:40

Foto: Julianalaan


Een stevig spoeddebat tussen de oppositie en de coalitie over de ontsluiting van nieuwbouwwijk De Kade heeft dinsdagavond uiteindelijk toch iets opgeleverd voor de omwonenden van de Julianalaan in Maassluis. Zij vrezen een toename van (hardrijdend) verkeer voor hun deur, als de wijk wordt opgeleverd. Wethouder Fred Voskamp heeft toegezegd dat hij de mogelijkheden gaat onderzoeken voor snelheidsverlagende maatregelen op die weg.

Het spoeddebat dat door de voltallige oppositie werd aangevraagd kwam voornamelijk voort uit verbazing over een raadsinformatiebrief waarin de spoorwegovergang nabij station Maassluis ontbreekt. In een eerder debat gaf Voskamp nog aan zich in te zetten voor zo'n overgang om het nu al drukke Havenplein te ontlasten. Nu de overgang niet ingetekend stond, vroegen diverse raadsleden zich af hoe het daar nu mee staat.

Voskamp gaf aan dat het bewuste document slechts een plankaart in de huidige situatie is. Wanneer de extra spoorwegovergang er daadwerkelijk komt, zal die ook worden ingetekend. Onduidelijk is nog of de gemeente medewerking kan verwachten van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag en de RET voor zo'n overgang, aangezien die partijen zich nu eerst en vooral richten op de ingebruikname van de Hoekse Lijn.


Rol van de burgemeester
Tevens was er dinsdagavond kritiek op burgemeester Edo Haan. In zijn functie van voorzitter van de gemeenteraad zou hij volgens onder meer de ChristenUnie en de Verenigde Senioren Partij tijdens een eerder debat over dit onderwerp niet de juiste eindconclusie hebben getrokken. Haan pikte dat niet en maakte daar bezwaar tegen. Hij stelde dat niemand ook maar iets tegen zijn eindconclusie had ingebracht en dat hij er dus vanuit ging dat hij het debat goed had samengevat.

Oppositiepartijen toonden zich in elk geval gelukkig met de gegeven antwoorden van wethouder Voskamp. Volgens hen is de situatie er nu veel duidelijker op geworden. Bovendien zijn ze tevreden met de toezegging van de wethouder om te onderzoeken of er snelheidsverlaging mogelijk is op de Julianalaan. Coalitiepartijen als het CDA en de PvdA noemden het spoeddebat onnodig.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS