Archief

Wethouder zoekt oplossing voor hitte in bussen op Hoekse Lijn

Wethouder Arjan van Gils gaat op zoek naar een mogelijke oplossing voor hitte in bussen op de Hoekse Lijn op warme dagen. In een commissievergadering op dinsdagavond vroeg Christine Eskes van het CDA om een oplossing voor de hitte in de bussen op warme dagen.

Wethouder Arjan van Gils is het met Eskes eens dat de hitte een probleem is in heel Rotterdam. De bussenvloot van RET is "behoorlijk gedateerd" en zal worden vervangen voor schonere en duurzamere bussen. "Bussen die op het traject van de Hoekse Lijn rijden zijn reservebussen en kunnen niet optimaal koelen", aldus Van Gils.

"Maar hoe zit het dan met de extra bussen die beloofd waren?" en "Waarom zou je op de langste lijn mensen in de hitte laten zitten, en niet op de lijnen in de stad, waar mensen misschien vijf minuten inzitten?", waren de vervolgvragen van Eskes. De bussen blijken echter nog niet in gebruik te zijn. Als dat wel het geval is zullen ze worden ingezet op lijnen in de stad in verband met verbetering van de luchtkwaliteit.

Wel zei de wethouder toe om nogmaals contact op te nemen met het busbedrijf om te kijken wat er wel kan worden gedaan "met bescheiden middelen" als het nog een paar dagen warm is.

Categorieen:
Politiek