Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Wildopvang voor Midden-Delfland in nijpende geldnood

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: donderdag 3 oktober 2019 15:40


Slecht nieuws aan de vooravond van dierendag: na veertig jaar dreigt de wildopvang in Delft, die ook in onze regio actief is, te verdwijnen. Als er niet snel hulp komt, moet per 31 oktober de opvang dicht. "Als wij er niet meer zijn, worden de dieren die in nood zijn niet meer geholpen en gaan ze dood", aldus de opvang.

Bij deze wildopvang komen dieren terecht die in de natuur normaal gesproken voor zichzelf kunnen zorgen, maar soms hulp nodig hebben. Ze worden dan in Delft opgevangen, beter gemaakt en weer vrijgelaten. Jaarlijks krijgt Wildopvang Delft ongeveer 200 wilde dieren uit Midden-Delfland binnen.

Door het wegvallen van een grote geldschieter ontstaat nu een probleem, weet oprichter Winanda de la Rembelje-Mergler. De vaste krachten kunnen straks niet meer worden betaald. "Dat betekent dat de vaste krachten weg moeten, maar dan kan gelijk een groot deel van het professionele werk dat wij hier doen, niet meer worden gedaan. En dan denk ik dat we beter kunnen dichtgaan."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS