Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Woonpark-plan Oostbuurtseweg nog niet getoetst

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: woensdag 5 februari 2020 22:42


Het plan voor een woonpark ten bate van bijna 700 arbeidsmigranten aan de Oostbuurtseweg bij De Lier was al wel bekend bij het Westlandse college van B en W, maar het is nog niet formeel besproken. Dat zegt wethouder Pieter Varekamp in antwoord op vragen van Westland Verstandig.

Volgens het geldende beleid van de gemeente, wordt pas door de gemeente over zo'n plan gecommuniceerd als er een concreet, getoetst plan ligt. En zo ver is het nog niet. "Ook is dit initiatief nog niet ambtelijk behandeld in een QuickScan", meldt Varekamp woensdagmiddag.

Het voorgenomen woonpark (met 688 bedden) is dus nog geen onderwerp geweest van zo'n vluchtige gemeentelijke beoordeling. "Voor een kleiner plan (circa 350 bedden) op dezelfde locatie heeft eerder wel een QuickScan plaatsgevonden. De uitkomst van deze QuickScan was negatief. De voornaamste reden daarvan was de relatief grote afstand tot de dorpskern. Nieuwe locaties moeten volgens het geldende beleid bij voorkeur dicht bij de bebouwde kom liggen.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS