Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

World Horti Center: 'Kwekers'-kwestie heeft geen gevolgen voor opening

Door: Monica Overdijkink

Gepubliceerd op: woensdag 8 november 2017 12:35

Foto: Archief Roy Storm


Voor de officiële de opening van het World Horti Center in Naaldwijk  heeft de subsidiekwestie rond cultuurorganisatie Kwekers in de Kunst geen gevolgen, zegt Mark Zwinkels van het WHC: "Er is 80.000 euro voor de opening, 20.000 van elk van de vier partners. De gemeente Westland is er daar één van, en dat geld is al toegezegd." Dat bedrag staat los van de subsidie voor Kwekers in de Kunst.

Voormalig burgemeester Sjaak van der Tak beloofde Kwekers in de Kunst 100.000 euro om voor dat geld een voorstelling  te maken voor de opening van het World Horti Center, maar hij verzuimde de gemeenteraad daarover in te lichten. De raad besloot dinsdag de subsidie niet te geven. Een bedrag van 40.000 euro dat al betaald is, wil de gemeenteraad terug, de overige 60.000 euro wil de raad niet betalen. Kwekers in de kunst is daar woest over. Het college van B en W zit met een probleem.

"Eigen kracht"
Zwinkels van het WHC zegt: "Wij gaan uit van onze eigen kracht. Een eventuele voorstelling staat los van de rest van de opening. Als er iemand langs komt die de opening nog mooier kan maken, dan is die welkom, maar verder maken we onze eigen plannen."

Het openingsfeest op 7, 9 en 10 maart 2018 gaat dan ook gewoon door. "Dat is al vastgelegd," aldus Zwinkels.
Het WHC moet een internationaal kennis- en innovatiecentrum worden voor de glastuinbouw, waar onder meer onderzoek gedaan wordt naar verhoging van de voedselproductie.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS